Mozaiekproject “Reggebankje”

september 29, 2016

Ook nu het project is afgerond, blijft Stichting Stads-Regge Goor aandacht vragen voor het terugbrengen van de Stads-Regge voor Goor. Dit doet zij door met enige regelmaat in contact te blijven met Gemeente Hof van Twente en door activiteiten te organiseren voor Goorenaren die zich betrokken voelen en willen voelen bij het leefbaar houden van onze stad.

Dit heeft geleid tot een mozaïekproject in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting Stadslandbouw Hof van Twente. De basis was een betonnen zitbankje uit het Goorse centrum en hierop werd een ontwerp gemaakt. De Regge, het wapen van Goor en de beroemde goudvissen uit het Groote Gat zijn hierin verwerkt.

Dit creatieve en sociale project vond plaats tussen begin december 2017 en medio maart 2018. Veel mensen hebben hier met plezier aan gewerkt. Ondertussen werden de houten latjes geschuurd en in zwart en wit geverfd. Na het voegen van het mozaïek konden de latjes als zogenaamde pianotoetsen teruggeplaatst worden op het bankje. De finishing touch.
Het bankje is te zien op het Kerkplein bij de Hofkerk, bij verhaalbord 4.