afb bankje voorpagina

Bruggen Kevelhammerhoek vervangen

Tot het project van Stichting Stads-Regge Goor behoorde ook het vervangen van twee versleten bruggen in de wandelroute “Reggeloop Goor”, die de wandelaar voert langs de Poelsbeek en over de vijver “Oma’s Gat” in de wijk Kevelhammerhoek. Eind mei 2019 zijn de bruggen vervangen en ligt de wijk er weer netjes bij voor de inwoners en de toeristen die de wandelroute afleggen.  

Het vervangen van de bruggen op deze 8-km lange wandelroute was het laatste onderdeel van het project. Het eindverslag kon worden afgerond en is in oktober 2019 ingediend bij de Provincie Overijssel. De Provincie Overijssel heeft haar goedkeuring aan het verslag gegeven en daarmee is het hele project opgeleverd. Hiermee is een zeer belangrijke eerste fase afgerond in de promotie van het terugbrengen van de Stads-Regge in het stadsbeeld van Goor.

    

Mozaiekproject “Reggebankje”

Ook nu het project is afgerond, blijft Stichting Stads-Regge Goor aandacht vragen voor het terugbrengen van de Stads-Regge voor Goor. Dit doet zij door met enige regelmaat in contact te blijven met Gemeente Hof van Twente en door activiteiten te organiseren voor Goorenaren die zich betrokken voelen en willen voelen bij het leefbaar houden van onze stad.

Dit heeft geleid tot een mozaïekproject in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting Stadslandbouw Hof van Twente. De basis was een betonnen zitbankje uit het Goorse centrum en hierop werd een ontwerp gemaakt. De Regge, het wapen van Goor en de beroemde goudvissen uit het Groote Gat zijn hierin verwerkt.

Dit creatieve en sociale project vond plaats tussen begin december 2017 en medio maart 2018. Veel mensen hebben hier met plezier aan gewerkt. Ondertussen werden de houten latjes geschuurd en in zwart en wit geverfd. Na het voegen van het mozaïek konden de latjes als zogenaamde pianotoetsen teruggeplaatst worden op het bankje. De finishing touch.
Het bankje is te zien op het Kerkplein bij de Hofkerk, bij verhaalbord 4.


copyrightstadsregge